• Kompaktni SUV coupé izražajnog dizajna i vrlo dinamičnog upravljanja
  • Sportski ovjes, progresivno upravljanje i Audi drive select sustav dio su standardne opreme
  • Sva prednja svjetla koriste LED tehnologiju, a umrežavanje je na razini visoke klase

Audi je svojoj ponudi modela dodao jedan kompaktni SUV model coupé oblika: Audi Q3 Sportback. Ovaj novi m odel kombinira snažnu prisutnost i raznovrsnu svakodnevnu praktičnost SUV modela sa sportskom elegancijom i agilnim upravljanjem jednog coupé modela To ga čini prvim kompaktnim crossover modelom marke Audi.

Niska linija krova, mišićava karoserija: dizajn

Audi Q3 Sportback na jednaki način predstavlja snagu i preciznost i to odražava u svim dizajnerskim detaljima. Crna prednja maska oktagonalnog Singleframe okvira ima snažan trodimenzionalni dizajn, a to ga čini posebno sportskim. To jednako vrijedi za trapezoidne otvore za zrak i izražajni branik s tankim spojlerom. Putnička kabina coupéovskog oblika djeluje kao kontrast prepoznatljivim elementima, koji su obojani kontrastnim bojama i time naglašavaju njegov SUV karakter. Niska linija krova prelazi u D nosače i završava s krovnim rubnim spojlerom. Kao rezultat, Audi Q3 Sportback čini se puno dužim od bratskog modela Q3.

Uz to, ovaj SUV-coupé je skoro tri centimetra niži i zato ima još mišićaviju pojavu. Iznad kotača, snažne konture pažnju usmjeravaju na quattro pogon, koji je dio standardne opreme s većinom motora. Na plastično oblikovanom stražnjem kraju može se uočiti igra svjetlosti i sjene. Niski prozor s bočnim aerodinamičnim dodacima te sportski branik, koji je preuzeo izgled otvora za zrak, ističu širinu modela Audi Q3 Sportback. Tome također doprinose svjetla za vožnju u nazad: ona su usmjerena prema unutra s podrezanim oblikom, kao i tanka prednja svjetla. Audi prednja svjetla isporučuje u tri inačice sve do Matrix LED tehnologije, čija prilagodljiva duga svjetla osvjetljavaju cestu kako bi najbolje odgovarala situaciji u vožnji.

Sportski na i izvan ceste: ovjes

Audi Q3 Sportback nudi užitak u vožnji na raznim terenima. U gradu, na dugim putovanjima ili na lakšem terenu - ovaj kompaktni crossover je dinamično vozilo za sve situacije. Standardno uključuje progresivno upravljanje čiji prijenosni odnos postaje sve više direktan kako se kut upravljača povećava, te sportski ovjes.

Na zahtjev, ovjes je dostupan s kontrolom tvrdoće, što dodatno povećava raspon između dinamičnosti i udobnosti. Ovisno o situaciji u vožnji, uvjetima na cesti i osobnim preferencijama, vozač može mijenjati karakteristike automobila preko sustava Audi drive select, u šest profila, uključujući offroad režim rada. Dodatno na postavke motora i mjenjača, ovaj sustav također utječe na elektronički podesive amortizere i servo upravljač. Kao opcija, pomoć može pružiti kontrola brzine pri spuštanju: održava odabranu brzinu konstantnom na nagibima koji su veći od 6%.

TFSI, TDI, S tronic, quattro: pogon

Na početku prodaje u Europi, u ponudi modela Audi Q3 Sportback naći će se jedan benzinski i jedan dizelski motor. Sa snagom od 169 kW (230 KS), 2.0 TFSI je najsnažniji motor (Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic: Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km *: 7,7 - 7,3; kombinirane CO2 emisije u g/km*: 174 - 166. Izvedba 2.0 TDI ima snagu od 110 kW (150 KS) (Audi Q3 Sportback 35 TDI S tronic: Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km*: 4,9 - 4,7; kombinirane CO2 emisije u g/km*: 129 - 123. Ubrzo nakon početka prodaje u ponudi će se naći izvedba s ručnim mjenjačem i quattro pogonom. Tijekom godine u ponudi će se naći dodatni motori, uključujući snažniji dizelski i bazni benzinski motor, koji će raditi s 48 V mild hybrid sustavom. Tijekom usporavanja, ovaj pogon obnavlja energiju, a tijekom ubrzavanja pri niskim brzinama, daje potporu motoru. U realnim uvjetima vožnje, može uštedjeti do 0,4 litara goriva na 100 km.

U izvedbama s top motorima, standardni dio opreme je quattro pogon. Njegova središnja komponenta je hidraulična višeslojna spojka na stražnjoj osovini. Njegova elektronska kontrola kombinira izvanrednu stabilnost i snažno prianjanje s visokom razinom užitka u vožnji. Kod graničnih performansi, quattro pogon usko surađuje sa selektivnom kontrolom raspodjele momenta na kotače i upravljanje čini još dinamičnijim i stabilnijim uz pomoć blagih intervencija u sustav kočenja unutrašnjih kotača kod quattro pogona, te unutrašnjeg prednjeg kotača kod prednjeg pogona.

Promjenjiva udobnost: koncept unutrašnjosti i prostora

Audi Q3 Sportback je dugačak 4,50 m, širok 1,84 m i visok 1,56 m, a njegov međuosovinski razmak iznosi 2,68 m. Rezultat toga je velika i jako promjenjiva unutrašnjost. Stražnja sjedala nude mjesta za tri osobe. Mogu se standardno uzdužno pomaknuti za 130 mm, nasloni su podijeljeni u tri dijela, a njihov nagib se može namjestiti u sedam stupnjeva. Volumen prtljažnika se kreće od 530 l do 1.400 l. Podnica prtljažnika može se namjestiti u dvije razine, a ispod njega se nalazi stražnja polica. Kao opciju, Audi može isporučiti električna stražnja podizna vrata koja se također mogu otvoriti i zatvoriti pokretom noge. Prednja sjedala - na zahtjev električno podesiva i grijana - nude sportski položaj i visoku razinu udobnosti. Ovisno o opremi, tu su sportska sjedala s kontrastnim šavovima i obojenim trakama uzduž bočnih obloga.

Uz to, površine od Alcantare na prednjoj ploči i naslonima za ruke naglašavaju filozofiju progresivnog dizajna. U mraku, opcijski paket ambijentalnog osvjetljenja pruža svjetlosne efekte s 30 boja koje se mogu birati.

 
w Povratak na vrh