MAN Lion's Coach osvojio je prestižnu nagradu "Autobus godine 2020" koja se već trideset godina smatra najvažnijom međunarodnom nagradom za autobuse. Nagrada je uručena u sklopu svečanosti otvaranja sajma Busworld 2019 koji se od ove godine održava u Bruxellesu. Žiri sačinjen od 22 novinara specijaliziranih magazina nakon tjedan dana opsežnih testiranja, brojnih testnih vožnji i intenzivnih tehničkih rasprava odlučio je da je pobjednik MAN Lion's Coach. Žiri je bio posebno impresioniran MAN-ovim dosljednim konceptom - koji kombinira ekonomičnost, udobnost i praktičnost - kao i načinom na koji Lion's Coach kombinira inovativnu tehnologiju s modernim dizajnom. Novinari su bili oduševljeni vrhunskom kvalitetom vozačkog prostora, visokom razinom udobnosti i tihom vožnjom, prostranim putničkim prostorom, snažnim motorima i odličnim odnosom opreme i cijene. 

„Izuzetno smo ponosni što je naš novi MAN Lion's Coach impresionirao stručni žiri i osvojio ovu prestižnu nagradu.", izjavio je Joachim Drees izvršni direktor MAN Truck & BUS SE, te nastavio: "Ovo priznanje za "Autobus godine" savršeno pokazuje da smo uz dugogodišnju predanost i naporan rad cijelog tima razvili izvanredno vozilo i postigli nešto posebno." 

Ovo je za MAN ukupno 10. nagrada za autobus godine (koja se dodjeljuje naizmjenice za gradski i turistički autobus). Nagradu je MAN do sada osvajao po 5 puta za gradske i 5 puta za turističke autobuse. 

"Ova nagrada potvrđuje MAN Lion's Coach kao pouzdano i ekonomično vozilo koje olakšava poslovanje autobusnih prijevoznika. To cijene i kupci i stručnjaci.", rekao je Rudi Kuchta, voditelj proizvoda i prodaje autobusa u MAN Truck & Bus. 

Predsjednik žirija Tom Terjesen predao je nagradu Janu Aichingeru, voditelju produkt marketinga MAN Truck & Bus i Rudiju Kuchti, voditelju proizvoda i prodaje autobusa MAN Truck & Bus.

 
w Povratak na vrh