Od 2009. godine Audi Sport tim se oslanja na MAN tegljače za transport DTM i LMP bolida kako bi mogli uspješno nastupati diljem Europe. No, pored prijevoza automobila, MAN-ovi se brinu o prijevozu rezervnih dijelova, služe kao mobilne konferencijske sobe, medicinske ambulante ili jednostavno voze trkaće inženjere diljem Europe.

Najnovija pomoć stiže u vidu osam novih TGX tegljača koji su stigli taman pred vrhunac sezone, legendarne utrke 24 sata Le Mansa i DTM u Norisringu. Od osam kamiona dva su top modeli TGX 18.560 s D38 motorom snage 560 KS, dok su preostalih šest TGX 18.480. Svi kamioni imaju XXL kabine i zadnju generaciju sigurnosnih sustava, pa su performanse kočenja već danas veće od zakonski propisanih za 2018. godinu.

Na pitanje o novim kamionima Dieter Gass voditelj DTM-a pri Audi Sportu odgovara: "TGX je idealno vozilo za naše potrebe. Ima mnogo mjesta u kabini, a kreveti su vrlo udobni. Posebice na dužim putovanjima, vozilo pruža visoki komfor i udobnost u vožnji, a suvremeni sustavi pomoći brinu za sigurnost vozača. Kod MAN-a posebno cijenimo učinkovitost, pouzdanost i odlično razvijenu servisnu mrežu."

 
w Povratak na vrh